Algoritmer og Datastrukturer (ITF20006) er et fundamentalt kurs i en utviklingsorientert IT utdannelse. Kurset er derfor lagt opp etter internasjonal standard. Studentene vil få innsikt i elementære algoritmer og datastrukturer, og de vil lære å velge den beste løsningen for en gitt situasjon.

Den fulle beskrivelsen av kurset er tilgjengelig her.

Nyheter

Da er omsider alle løsningsforslagene lagt ut. Sjekk ut oppgavesiden. Jeg tror de skal være greie, men det kan ha sneket seg inn noen små feil.

Jeg får atter en gang unnskylde sen informasjon. Jeg var helt sikker på at jeg hadde lagt ut dette allerede, men noe må ha gått feil. Alle innleveringer er nå rettet, og det ser ut som alle som har prøvd har fått det til (flott jobbet!). Vi holder repetisjonstimer i onsdag 7.5.14 og fredag 9.5.14 fra 10.15 til 12.00 på rom D1-055/056. Løsningsforslagene for de obligatoriske innleveringene legges ut i kveld.

Jeg får unnskylde sen informasjon, men jeg var på konferanse forrige uke og fikk ikke tid til arbeid. Vi har en gjesteforelesning igjen på planen. Denne holder vi fra 8.15 til 9.00 på onsdag. Resten av dagen bruker vi til veiledning på oppgavene. Den siste fristen for innlevering av gjodkjente oppgaver er Torsdag 1.5.

Jeg har rettet en alvorlig feil i oppgave 2 i oblig 4. Dijkstra's algoritme for korteste vei kan bare brukes til å finne korteste vei, så det skal selvsagt være å finne veien som gir minst skade.

Jeg har fjernet forelesningen om multithreading og distribuerte algoritmer fra planen da vi ikke får tid. Den siste forelesningen om dataanalyse holdes onsdag 30.4.14.

Da har jeg lagt ut den sist obligatoriske oppgaven. Det tok litt lenger tid enn planlagt pga. tekniske problemer. Fristen er 18.04.14. Grunnet de samme problemene kommer vi i morgen (2.4.14) kjøre en kortere forelesning enn planlagt, så fullfører vi temaet på fredag. Tiden som blir til overs bruker vi til veiledning.

Det har igjen blitt gjort noen små forandringer i forelesningsplanen. Jeg har lagt inn en tredje forelesning om grunnleggende grafalgoritmer.

Jeg har gjort om litt på forelesningsplanen. Vi kommer ikke til å ha en dedikert forelesning om backtracking da temaet dekkes av dybde-først søk. I stedet vil vi dele opp den neste forelesningen slik at vi får gått grundig gjennom elementære grafalgoritmer.

Jeg er litt sent ute med å legge ut denne, men takket været Andreas Åsheim har jeg lagt ut en visualisering av hvordan rød-svarte trær fungerer på ressurssiden.

Det ble ikke noe forelesning i dag 07.03.14. Jeg har lagt ut den tredje obligatoriske oppgaven slik at dere kan begynne å jobbe med den. Innleveringsfristen er 28.03.14.

Det blir ikke noen forelesning i morgen 19.02.14. Øvingstimen faller også ut. Vi starter opp igjen på fredag med rød-svarte trær.

Forelesningsnotatene fra gårsdagens forelesning er lagt ut. Jeg har lagt til Donald Knuth's forslag til valg av konstanten A i multiplikasjonsmetoden.

Jeg har lagt ut den andre obligatoriske oppgaven. Fristen er 28.02.14. Lykke til! :)

Jeg har lagt ut en link til en visualisering av hvordan heapsort fungerer etter tips fra Andreas Åsheim.

Jeg har lagt ut den første obligatoriske oppgaven. Fristen er 31.01.14. Lykke til! :)

Jeg har lagt ut en foreløpig oversikt over forelesningene vi skal gjennom. Jeg har også etter hint fra Lill Kristin Nordahl lagt ut en link til en Alan Turing doodle.

Da har jeg lagt ut to linker til videoer som illustrerer hvordan sortering går til. Takk til Emil Snorre Alnæs og Andreas Åsheim for linkene!

Velkommen til fagsiden for Algoritmer og Datastrukturer våren 2014. I løpet av semesteret vil all nødvendig informasjon legges ut her. Bruk menyen til venstre for å navigere i innholdet.