!

Dette materialet blir ikke lenger vedlikeholdt. Du vil finne oppdatert materiale på siden: http://borres.hiof.no/wep/

Børre Stenseth
Velkommen > Modulene

Moduler

Her finner du en rekke moduler av ulik art som forhåpentlig er nyttige. Mange av modulene tar for seg temaer som er ganske omfattende. Mange av dem er koplet til omfattende formelle definisjoner og det ville kreve langt mer plass for at beskrivelsen skal være noenlunde fullstendig. Noen av modulene er korte sammendrag som kan hjelpe deg å få oversikt, noen er ment å være startramper for å komme igang, og noen moduler er utdyping av deltemaer som det erfaringsmessig er behov for å utdype. Du kan betrakte modulene som supplement til andre kilder. Uansett så vil World Wide Web Consortium (W3C) [1] være en nyttig kilde for de fleste av disse temaene. Du vil også finne en rekke tutorials rundt omkring på nettet. Se Referanser .

Merk at nettlesere oppfører seg forskjellig. Mange av eksemplene vil derfor te seg litt ulikt i ulike lesere. Jeg har ikke gjort spesielt oppmerksom på slike forskjeller alle steder. Forsøk deg fram med forskjellige nettlesere.

Merk dessuten at mitt utgangspunkt når jeg lager forklaringer, demonstrasjoner og eksempler er at jeg arbeider på en klient med MSWindows System7 som operativsystem. Dersom noe annet ikke er sagt arbeider jeg mot en tjener som kjører Linux.

Modulsamlingen, både antall, organisering og innhold, revideres kontinuerlig.

Dersom du har rettelser eller forslag til forbedringer så si fra. Kanskje du har lyst til å skrive til eksempler eller nye moduler? Passer de inn blir de lagt ut med full referanse til forfatteren.

Kodeeksempler

Du vil finne at disse sidene er fulle av kodeeksempler av forskjellig art, Python, XML, XSLT, Javascript osv.. De er i hovedsak vist direkte på sidene, men noen steder vil du finne at du må se på kildekoden til en HTML eller XML side for å få tak i koden.

I noen tilfeller er XML-sider referert direkt, som her: tosonetter.xml. Selv om resultatet kan se litt rart ut i din nettleser skal du kunne få tak i kildekoden i de fleste tilfellene.

Noen steder er det valgt å lage egne popup-viduer, der koden er for lang eller det som skal vises med fordel kan ses sammen med selve teksten. Slike popup referanser er vist slik, med det som skal vises pakket inn i et HTML-skall: tosonetter.xml. Disse popup-vinduene åpnes med vanlig, venstre museklikk og innholdet kan kopieres.

Andre steder finner du muligheter for å ekspandere data- eller kodefiler som en del av vevsiden. F.eks. slik:

_tosonetter.xml
  1. World Wide Web Consortium www.w3.org 14-03-2010
( Velkommen ) Velkommen >Modulene ( Dokument )
. .