Prosjektskjema


Prosjekttittel: Sikrere IT i brukerperspektiv
Organisasjon/Bedrift: Norsecure-it
Kontaktperson(er): Geir Marthin Helland (mob: 926 47 052)
Prosjektbeskrivelse: Norsecure-it tilbyr offentlige og private virksomheter tjenester innen sikrere IT i brukerperspektiv. For å kunne tilpasse tjenestene best mulig til markedet er det nødvendig å gjøre en analyse av bedriftenes fokusering, kunnskap og handlekraft overfor de enorme utfordringene samfunnet står overfor i dag. Deretter samles dataene for bruk i analysearbeidet koblet sammen med de føringer som ligger hos Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Politi, Datatilsyn og andre sentrale aktører på området. Konklusjonen fra prosjektet er tenkt som et grunnlag for å gjøre markedsframstøt på området. Prosjektet kan generere jobber for rette vedkommende.
Hva gjør denne oppgaven nyttig/interessant? Alle sentrale aktører innen IT sikkerhet retter nå i vesentlig større grad fokus på den menneskelige faktor (Sikkerhetskonferansen 2010 m.fl.) Stadig oftere oppstår det saker i mediene som påpeker hvor sårbare samfunnet er på dette området. Prognosene er mildt sagt dystre for utviklingstendensen og det ropes høyt om at dette må få fokus umiddelbart. Referanse til bl.a. Regjeringens problemer siste år, Facebook problematikk, ID-tyveri og hacking-angrep av ulikt format og karakter.

Oppgaven inneholder sentrale elementer som har med markedsanalyse å gjøre. Det vil i stor grad inkludere aktiviteter som gjennomføres i forbindelse med etablering av nye bedrifter og tjenester − i seg selv en betydningsfull kunnskap for de som ønsker å etablere egne virksomheter.

Evt. krav til studentenes forkunnskaper: Studentene må ha generell interesse for sikkerhet i brukerperspektiv. I tillegg er det en stor fordel at de har teknisk kompetanse for å kunne forstå og beskrive hva som faktisk skjer og hvordan.

De må også ha evnen og muligheten til å se det psykososiale perspektivet i trusselbildet og kunne koble sammen de tekniske og mentale faktorene for å visualisere bildet for publikum.

Det stilles krav til studentenes evne til å arbeide selvstendig, målrettet og strukturert. Det er en fordel å kjenne til ulike prosjektrammeverk som SCRUM, PMI etc.  

Evt. krav til spesielt utstyr (hardware/software): Ingen kjente foreløpig.  
Annet: Studentene får tilgang til Norsecure-it sine ressurser og kontaktnett som vil kunne tilføre oppdatert kunnskap på området. De får også anledning til å prøve ut prosjektstyringsmetoder i forbindelse med arbeidet.  
 
 

Tilbake til valglisten